Budi muško klub Gradiška ponovo je 8. i 9. februara ugostio predstavnike Fondacije Udružene žene koji u sklopu projekta “Prevencija rodno zasnovanog nasilja u školama” održavaju radionice za učenike srednjih škola.

Nakon treninga za vršnjačke savjetnike održanog u decembru, nastavljeno je njihovo osnaživanje u februaru. U školi je odabrano deset učenika/ca koji su prošli kroz radionice na temu “Rod i pol”, “Rodno zasnovano nasilje”, “Nasilje u mladalačkim vezama” i “Značaj vršnjačkog savjetovanja”.

Cilj drugog bloka radionica je bio upoznavanje sa pojmovima i djelatnostima rada vršnjačkih savjetnika u školi. Kroz vježbe stvaranja povjerenja i pripadnosti grupi stvoren je prostor da učenici sami kreiraju na koji način bi mogla djelovati grupa vršnjačkih savjetnika u njihovima školama. Kroz rad u parovima i rad u grupama su odredili polja svog djelovanja, kao i način pružanja podrške svojim vršnjacima. Uz koordinaciju školske psihologinje održavaće se sastanci na mjesečnom nivou u cilju promocije i unapređenja rada vršnjačkih savjetnika.

Nakon održanih radionica, učesnici su informisani o radu Budi muško kluba Gradiška gdje će i dalje moći da rade na promociji ovih vrijednosti među svojim vršnjacima kroz edukativne radionice i kampanje.

Neformalno obrazovanje
January 10, 2019

Malo smo talasali u proteklom periodu!

Kakvi su talasi u pitanju? Najprije oni kreativni, jer je novembar iznenadio svojim toplim veremenom,…
Read More
Neformalno obrazovanje
July 25, 2018

Rezultati istraživanja fokus grupe o primjeni modela Porodične grupne konferencije

In Fondacija je u toku mjeseca maja od partnerskih organizacija zamolila prikupljanje materijala o primjerima…
Read More
Neformalno obrazovanje
June 4, 2018

Why you should consider learning foreign languages

As you are reading this article you already know at least one foreign language. The…
Read More

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.