was successfully added to your cart.

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][vc_column_text]

Budi muško klub Gradiška ponovo je 8. i 9. februara ugostio predstavnike Fondacije Udružene žene koji u sklopu projekta “Prevencija rodno zasnovanog nasilja u školama” održavaju radionice za učenike srednjih škola.

Nakon treninga za vršnjačke savjetnike održanog u decembru, nastavljeno je njihovo osnaživanje u februaru. U školi je odabrano deset učenika/ca koji su prošli kroz radionice na temu “Rod i pol”, “Rodno zasnovano nasilje”, “Nasilje u mladalačkim vezama” i “Značaj vršnjačkog savjetovanja”.

Cilj drugog bloka radionica je bio upoznavanje sa pojmovima i djelatnostima rada vršnjačkih savjetnika u školi. Kroz vježbe stvaranja povjerenja i pripadnosti grupi stvoren je prostor da učenici sami kreiraju na koji način bi mogla djelovati grupa vršnjačkih savjetnika u njihovima školama. Kroz rad u parovima i rad u grupama su odredili polja svog djelovanja, kao i način pružanja podrške svojim vršnjacima. Uz koordinaciju školske psihologinje održavaće se sastanci na mjesečnom nivou u cilju promocije i unapređenja rada vršnjačkih savjetnika.

Nakon održanih radionica, učesnici su informisani o radu Budi muško kluba Gradiška gdje će i dalje moći da rade na promociji ovih vrijednosti među svojim vršnjacima kroz edukativne radionice i kampanje.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_gallery type=”image_grid” images=”2378,2379,2380,2381,2382″ layout=”3″ gallery_style=”1″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″]
[/vc_column][/vc_row]

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.