was successfully added to your cart.

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][vc_column_text]31.05.2016. godine predstavljene su partnerske aktivnosti JU Centra za socijalni rad i Udruženja Most. Učešće su uzeli predstavnici institucija i udruženja sa kojima je ostvarena uspješna saradnja (osnovne škole sa teritorije opštine Gradiška, Centar za mentalno zdravlje, Stanica javne bezbijednosti Gradiška i drugi). Istaknut je značaj multisektorskog pristupa u oblasti socijalne zaštite i inkluzije uvođenjem referalnog mehanizma. Takođe definisana je i uloga volontera koji ispred Udruženja Most dva puta mjesečno odlaze u Dnevni centar „Mi smo dio vas“.

Kroz jednu od tačaka dnevnog reda prezentovana je nova usluga Udruženja, koja se odnosi na pomoć i podršku porodicama koje prolaze kroz krizu. Radi se o projektu Porodičnih grupnih konferencija koji finansira IN Fondacija (Fondacija za socijalnu uključenost djece i mladih u BiH) od 1. maja 2016. godine. Zajedno sa stručnim osobljem Centra za socijalni rad Gradiška, ojačaće se socijalne usluge koje je Udruženje počelo pružati unazad devet mjeseci.

Iskorištena je prilika i za evaluaciju rada u okviru Dnevnog centra Gnijezdo Gradiška koji je podržan od IN Fondacije. Napravljen je osvrt na početke, te su izložene sve nove aktivnosti i rezultati sa korisnicima u dosadašnjem radu. Gnijezdo trenutno broji 25 direktnih korisnika i 15 njihovih drugara koji uzimaju učešće u različitim aktivnostima. Slobodno se može reći da je napredak u radu sa djecom očigledan. Kvalitativni i kvantitativni pokazatelji upućuju na poboljšane socijalne vještine, povećano samopouzdanje i emocionalnu stabilnost djece. Kraj školske godine takođe donosi lijepe vijesti, jer se broj izostanaka značajno smanjio, a sigurni smo da će s ponosom mahati kroz Gnijezdo đačkim knjižicama.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_gallery type=”image_grid” images=”1840,1841,1842,1843,1844,1845,1846,1847″ layout=”3″ gallery_style=”1″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.