U skladu sa Volonterskom politikom opštine Gradiška, Lokalni volonterski servis Gradiška koji djeluje u sklopu Udruženja Most, 7. Decembra je održao proslavu povodom Međunarodnog dana volontera.

Budući da je u 2016. godini ostvareno preko 10.194 volonterskih sati, ovo predstavlja do sada najuspješniju godinu Lokalnog volonterskog servisa Gradiška. Kako bismo proširili promociju i nagrađivanje volonterizma u našoj zajednici, ove godine smo pozvali i druge institucije i udruženja da nam se pridruže i nagrade svoje volontere. U skladu sa svojim kapacitetima, organizaciji su doprinijeli: Crveni krst Gradiška, OO GROM, Lokalni tim Gradiška – Asocijacija srednjoškolaca u BiH te Savjeti učenika srednjih škola u Gradišci.

Program se održao u Kulturnom Centru Gradiška gdje su prisustvovali volonteri, te predstavnici Opštine Gradiška, Centra za socijalni rad, Kulturnog Centra, predstavnici škola i drugih institucija i organizacija koji su potraživali volontere LVS-a u ovoj godini i sa kojima je ostvarena saradnja.

Prilikom otvaranja programa, gostima su se obratili predstavnici Opštine Gradiška, Udruženja Most-izvršni direktor udruženja te koordinator volontera, ali i sekretar Crvenog krsta Gradiška. Prilikom pozdravljanja učesnika, bilo je govora o važnosti volontiranja za lokalnu zajednicu, ali i o ostvarenim rezultatima tokom 2016. godine u pomenutim udruženjima. Kratki zabavni program vodili su volonteri. Udruženje Most predstavilo je strane volontere koji će, zahvaljujući međunarodnoj saradnji Udruženja Most, u Gradišci provesti godinu dana na unaprjeđenju naše lokalne zajednice.

Uručene su nagrade za  volontere koji dali poseban doprinos razvoju volontiranja tokom 2016. godine na osnovu registrovanih volonterskih sati i stepena angažovanosti u zajednici. Udruženje Most nagradilo je 14 volontera nagradama, a volonterka godine nagrađena je čekom u iznosu od 300 KM.
Predstavnici Crvenog krsta Gradiška su takođe uručili nagrade za svojih 5 najaktivnijih volontera. JU Narodna biblioteka Gradiška pridružila se manifestaciji i nagradila ukupno 20 volontera godišnjim članskim kartama za 2017. Godinu.

Nakon svečane dodjele nagrada, održala se proslava u Kulturnom Centru gdje su svi prisutni pozvani na zakusku i druženje. U večernjim satima proslava se nastavila u Klubu Art.

 

Neformalno obrazovanje
January 10, 2019

Malo smo talasali u proteklom periodu!

Kakvi su talasi u pitanju? Najprije oni kreativni, jer je novembar iznenadio svojim toplim veremenom,…
Read More
Neformalno obrazovanje
July 25, 2018

Rezultati istraživanja fokus grupe o primjeni modela Porodične grupne konferencije

In Fondacija je u toku mjeseca maja od partnerskih organizacija zamolila prikupljanje materijala o primjerima…
Read More
Neformalno obrazovanje
June 4, 2018

Why you should consider learning foreign languages

As you are reading this article you already know at least one foreign language. The…
Read More

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.