U skladu sa Volonterskom politikom opštine Gradiška, Lokalni volonterski servis Gradiška koji djeluje u sklopu Udruženja Most, 7. Decembra je održao proslavu povodom Međunarodnog dana volontera.

Budući da je u 2016. godini ostvareno preko 10.194 volonterskih sati, ovo predstavlja do sada najuspješniju godinu Lokalnog volonterskog servisa Gradiška. Kako bismo proširili promociju i nagrađivanje volonterizma u našoj zajednici, ove godine smo pozvali i druge institucije i udruženja da nam se pridruže i nagrade svoje volontere. U skladu sa svojim kapacitetima, organizaciji su doprinijeli: Crveni krst Gradiška, OO GROM, Lokalni tim Gradiška – Asocijacija srednjoškolaca u BiH te Savjeti učenika srednjih škola u Gradišci.

Program se održao u Kulturnom Centru Gradiška gdje su prisustvovali volonteri, te predstavnici Opštine Gradiška, Centra za socijalni rad, Kulturnog Centra, predstavnici škola i drugih institucija i organizacija koji su potraživali volontere LVS-a u ovoj godini i sa kojima je ostvarena saradnja.

Prilikom otvaranja programa, gostima su se obratili predstavnici Opštine Gradiška, Udruženja Most-izvršni direktor udruženja te koordinator volontera, ali i sekretar Crvenog krsta Gradiška. Prilikom pozdravljanja učesnika, bilo je govora o važnosti volontiranja za lokalnu zajednicu, ali i o ostvarenim rezultatima tokom 2016. godine u pomenutim udruženjima. Kratki zabavni program vodili su volonteri. Udruženje Most predstavilo je strane volontere koji će, zahvaljujući međunarodnoj saradnji Udruženja Most, u Gradišci provesti godinu dana na unaprjeđenju naše lokalne zajednice.

Uručene su nagrade za  volontere koji dali poseban doprinos razvoju volontiranja tokom 2016. godine na osnovu registrovanih volonterskih sati i stepena angažovanosti u zajednici. Udruženje Most nagradilo je 14 volontera nagradama, a volonterka godine nagrađena je čekom u iznosu od 300 KM.
Predstavnici Crvenog krsta Gradiška su takođe uručili nagrade za svojih 5 najaktivnijih volontera. JU Narodna biblioteka Gradiška pridružila se manifestaciji i nagradila ukupno 20 volontera godišnjim članskim kartama za 2017. Godinu.

Nakon svečane dodjele nagrada, održala se proslava u Kulturnom Centru gdje su svi prisutni pozvani na zakusku i druženje. U večernjim satima proslava se nastavila u Klubu Art.

 

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.