was successfully added to your cart.

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”150px” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_column_text css=”.vc_custom_1551892831483{margin-top: 50px !important;background-position: center !important;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”]„Dani kulture Luizijane“ projekat je koji sprovodi Udruženje Most a finansira Američka ambasada u Bosni i Hercegovini. Putujuća izložba za cilj ima promovisati kulturu Luizijane u tri grada Bosne i Hercegovine: Gradišci, Brčkom i Jablanici. Izložba kreće iz Gradiške, u kojoj će lokalno stanovništvo imati priliku doživjeti Luizijanu svim svojim čulima. Fotografijom, plesom, maskama i kostimima sugrađanima ćemo prilbližiti bogatu Američku kulturu Luizijane. Kreolska kultura predstavlja mješavinu francuske, španske, afričke i domorodačke kulture, što je čini bogatom i vrijednom dijeljenja unutar naš države.

U Gradišci će posjetioci izložbe imati priliku probati slatke i slane kreolske specijalitete spremljene od strane učenika kuvara iz Srednje stručne i tehničke škole u Gradišci. U sve navedene aktivnosti uključićemo i volontere, koji će učestvovati u pripremi izložbe fotografija, prezentaciji kostima, plesa i muzike.

S nestrpljenjem očekujemo početak izložbe u Gradišci, nakon čega kreće njena turneja u tri navedena grada![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column centered_text=”true” column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row]

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.