was successfully added to your cart.

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][vc_column_text]Kroz naš Dnevni centar Gnijezdo svakodnevno proleti mnogo naših malih ptića. Vole da dolaze u Gnijezdo, jer kako kažu lijepo im je ovdje jer uvijek nauče nešto novo, nešto što od naših ptića polako ali sigurno pravi velike i odgovorne ptičice.
Bitno je da naglasimo da se aktivnosti u Gnijezdu planiraju na sedmičnom nivou i da svaka aktivnost ima svoj cilj kojim se kod djece treba da razvije određena spoznaja o datoj temi ili da se savlada određena vještina.
Željeli bismo da sam Vama dijelimo svoje sedmične aktivnosti kako bi i vi mogli biti dio našeg centra i vidjeti kako i šta mi to radimo u Gnijezdu.
Protekle sedmice smo se bavili uopšteno osnaživanjem dječijeg stava prema školi, radili smo edukativnu radionicu „koliko je sati?“, zatim smo imali kampanju „Živimo Vrijednosti“ sa temom zdravlje i naravno druženje sa našim dobro poznatim  Zdravkom Drenom.  U Gnijezdu djeca provode dosta vremena pa tako nakon glavnih aktivnosti baziramo se na školski uspjeh djece. U dogovoru sa djecom odredili smo dane srijedu i petak za instruktivnu nastavu. Tada djeca zajedno sa volonterima vježbaju predmete iz kojih je snižen školski uspjeh,a to su uglavnom matematika, srpski, engleski, fizika.
Kroz navedenu aktivnost „koliko je sati?“ , djeca koja znaju koristiti sat su učila djecu koja ne znaju. Poslije aktivnosti imali smo jasan rezultat aktivnosti, gdje je sedmero djece naučilo gledati na sat.
Aktivnost kojom osnažujemo stav i emocije djece podrazumijevala je razgovor sa djecom o tome kako se osjećaju kada dobiju negativnu ocjenu u školi, a kako kada dobiju pet, kako reaguju kada njihov drug dobije jedan. Pričali smo o načinu učenja i cilju ocjenjivanja. A onda smo iskoristili priliku da djeca medjusobno jedni druge ocjene uz komentar zašto su odabrali baš tu ocjenu za svog drugara. Sve su bile petice i to iz drugarstva… J
Iz medicinskog kutka našeg Gnijezda dolazi nam naš drugar Zdravko Dren koji nam uvijek pošalje pismo sa novim pitanjima koja njega zanimaju. Ovaj put je želio da sazna nešto više o tome kakav je život male bebe. Djeca su naučila o životu male bebe kroz prezentaciju a zatim su Zdravku poslali pisma sa odgovorima koliko bebe budu u stomaku, kako se razvijaju, kada im zubići rastu i slično.
Sedmicu smo završili sa našom poznatom kampanjom „Živimo Vrijednosti“ koju radimo u saradnji sa OŠ „Kozarska djecom“. Ptići iz Gnijezda su zajedno sa našim gostujućim ptićima učili šta je to zdravlje (u pogledu mentalne higijene i fizičkog zdravlja), zašto je to velika životna vrijednost i kako ga očuvati.  Tako smo završili našu sedmicu u Gnijezdu i nestrpljivo čekamo sledeću sa novim aktivnostima kroz koje naši ptići treba da nauče da lete.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″][vc_gallery type=”image_grid” images=”1663,1664,1665,1666,1667,1668″ layout=”3″ gallery_style=”1″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”full_width_content” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″]
[/vc_column][/vc_row]

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.