Tokom protekle sedmice radili smo mnogo zanimljivih aktivnosti. Imali smo radionicu u okviru našeg Medicinskog kutka, kroz radionicu smo razgovarali o tome kako dišemo. S obzirom na to kako nam je disanje uglavnom nesvjesna radnja željeli smo djeci približiti kako kada prate I osvjeste svoje disanje mogu na primjer da ublaže mnoge osjećaje poput tuge, ljutnje, agresije.
U posjetu nam je dolazio jedan od fudbalskih trenera iz našeg grada, Milan Knežević  koji je održao fudbalsku radionicu sa ptićima. Ptići su sa trenerom pričali o tome kako je snaga uma najbitnija tokom igre fudbala, kako ona pokazuje kvalitet igrača. Naglasili su I kako je u fudbalu važno biti timski igrač I raditi na izgradnji tolerancije. Za poklon su dobili loptu sa kojom su uz pomoć trenera uradili vježbe kojima razvijaju svoju koordinaciju pokreta ali I strpljenje I toleranciju o kojoj su pričali.
Petak je dan koji smo rezervisali za kurs Italijanskog. Uz pomoć naše volonterke Jelene, koja studira Italijanski uspjeli smo dječici osigurati upoznavanje sa italijanskim jezikom i kulturom. Kroz interaktivni rad na usvajanju osnova Italijanskog trudimo se djeci približiti još jednu kulturu koju svakako vrijedi upoznati. Kreativnih radionica nikad dosta pa smo tako protekle sedmice pravili svjećnjake od narandži. Lijepo je kada našim rukicama stvaramo predmete koji su tu da nas podsjete na umjeće naših prstića, tako sada imamo svijeće koje mirišu na narandže.
Važno je naglasiti da se u Gnijezdu svakodnevno održavaju instrukcije za djecu, da svako dijete ima svog volontera sa kojim radi određeni predmet koji djetetu najslabije ide u školi. Tako se trudimo da ptićima pomognemo I oko školskog gradiva, za sada nam sve ide po planu.
Hvala što pratite naše vijesti iz Gnijezda!

Neformalno obrazovanje
January 10, 2017

Prevencija rodno zasnovanog nasilja

Budi muško klub Gradiška ugostio je predstavnike Fondacije Udružene žene koji u sklopu projekta "Prevencija rodno…
Read More
Neformalno obrazovanje
December 30, 2016

Održana radionica “Upoznaj svoja prava i prilike”

Mladi sa invaliditetom posjetili su Gradišku u sklopu radionice "Upoznaj svoja prava i prilike". Organizator…
Read More
Neformalno obrazovanje
December 27, 2016

Udruženje Most na 4. Konferenciji omladinskog rada Republike Srpske

Više nego uspješno, završena je četvrta Konferencija omladinskog rada KORA4.  „M.O.C.A.R.T. Republike Srpske – Mreža…
Read More

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.