Ovo ljeto posvetili smo sportu. Budi muško klub Gradiška započeo je sportsku priču organizovanjem turnira u odbojci na koji su se naši volonteri rado odazvali. Ubrzo nakon toga pomislili bismo da bi bilo lijepo lokalnoj zajednici ponuditi raznovrsne sportske sadržaje, za svakoga po nešto. Željeli smo i promovisati korištenje parka ispred našeg Udruženja.

Brankica Skenderija iz Life centra obradovala nas je intezivnim kardio treningom, a Vera i Lljiljana iz Plesnog studija Dance step predstavile su nam plesni fitnes. Bilo je zabavno i raznovrsno uz različite ritmove i koreografije. Nismo preskočili ni vježbe fleksibilnosti i oblikovanja sa Ljiljanom i Verom.

Znamo da su neke od dobrobiti yoge: pravilno držanje, gipkost, snaga, pokretljivi zglobovi, snažne kosti, bolja cirkulacija.. Pozvali smo Slađanu Bruić (učiteljica yoge u Life centru) da nam održi čas u parku i to u jutarnjem terminu.

Završili smo ljetni projekat novom vrsom plesnog fitnessa-Urbhanize, koji se bazira na savremenim i urbanim pokretima street dance-a i hip-hop-a, sa dodatkom kardio elemenata iz pakistansko/indijskog tradicionalnog plesa Bhangra.

Neformalno obrazovanje
July 25, 2018

Rezultati istraživanja fokus grupe o primjeni modela Porodične grupne konferencije

In Fondacija je u toku mjeseca maja od partnerskih organizacija zamolila prikupljanje materijala o primjerima…
Read More
Neformalno obrazovanje
June 4, 2018

Why you should consider learning foreign languages

As you are reading this article you already know at least one foreign language. The…
Read More

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.