was successfully added to your cart.

[vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”2/3″][vc_column_text]Od 25.-27. avgusta 2015. godine, osoblje  Udruženja Most koji su zaposleni na projektu Dnevnog centra „Gnijezdo“ učestvovali su na uvodnom treningu u Tesliću. Trening, koji je dio edukacije zaposlenih u dnevnom centru, je održan od strane IN fondacije iz Banjaluke koja je i donator projekta  „Gnijezdo“.

Na treningu su bili i predstavnici dnevnih centara iz Olova, Stoca. Trening je održan kao pripremna aktivnost koja ima za cilj uspostavljanje jednakih metodoloških  standarda u radu sa djecom u dnevnom centru. Trodnevni trening je obuhvatao osnovne postavke rada centra koje su bile predstavljene iz teorijske i praktične perspektive.

Kroz ovu edukaciju osoblje Dnevnog centra „Gnijezdo“ je prošlo kroz brojne tematske cjeline koje su usko vezane za rad sa djecom u centru, a neke od njih su:  organizacija rada i aktivnosti u centru, participacija djece i uzajamna podrška, rad sa roditeljima, kako prepoznati zanemarivanje djece, te saradnja sa lokalnom zajednicom.

Nakon završenog treninga osoblje je edukovano i osposobljeno za rad sa djecom jer pored njihove stručnosti koju su stekli kroz formalno obrazovanje prošli su i kroz metodologiju i kroz teme koje su dio Dnevnog centra „Gnijezdo“.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/6″][/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″]

[/vc_column][/vc_row][vc_row type=”in_container” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” overlay_strength=”0.3″][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ width=”1/1″]
Gnijezdo

Završen projekat „Dnevni centar Gnijezdo“

Protekle tri godine u prostorijama našeg Udruženja uglavnom je bilo veoma prometno. Pored svih projekata…
Read More
Gnijezdo

Festival Viteštva i starih zanata

Naš grad je i ove godine bio domaćin Festivalu Viteštva i starih zanata, tako se…
Read More
Gnijezdo

Pripremamo se za završetak još jedne lijepe priče

Dnevni centar Gnijezdo sa svojim radom završava za dva mjeseca, završetkom treće projektne godine. Ovaj…
Read More
Gnijezdo

Gnjezdaši u Jajcu

Dugo se čekao taj "izlet" trenutak u Gnijezdu, razmišljali smo gdje bismo mogli, kako, šta…
Read More
[/vc_column][/vc_row]

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.