Lokalni volonterski servis “Most” u saradnji sa “Omladinskim komunikativnim centrom” iz Banjaluke organizovao je dvodvnevni  trening o volonterskom menadžmentu. OKC je udruženje koje ima već dosta znanja i iskustva, naročito u oblasti volonterskih programa, te smo iskoristili ovu priliku da ta znanja prenesemo i svim zainteresovanim partnerima Udruženja “Most” koji potražuju volontere.

Pridružili su nam se predstavnici “Opštine Gradiška”, “Centra Marjanovac”, “Asocijacije srednjoškolaca”, “Centra Mi smo dio vas”  kao i manji broj aktivnih volontera pri ovim udruženjima.
Ovaj dvodnevni program pružio je priliku parterima da se upoznaju sa sistemom volonterskog menadžmenta: planiranjem volonterskog programa, pripremom volontera, praćenjem realizacije volonterskog programa i pripremom, vrjednovanjem volontera i evaluacijom.

Ono što nas očekuje u narednim mjesecima je indentifikovanje problema u lokalnoj zajednici koji bi se mogli riješiti volonterskim akcijama i implementiranje dvije velike volonterske akcije u kojoj bi učestvovali svi parteri LVS-a Gradiška.  Prepoznavanje potreba zajednice i spremnost na aktivno djelovanje pomaže društvu da brže i kvalitetnije riješi nagomilane probleme i potrebe. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su volonteri spremni da učestvuju u unaprjeđenju lokalne zajednice i da im samo treba pružiti dovoljan broj volonterskih programa odnosno prilika za volontiranje.

Neformalno obrazovanje
January 10, 2019

Malo smo talasali u proteklom periodu!

Kakvi su talasi u pitanju? Najprije oni kreativni, jer je novembar iznenadio svojim toplim veremenom,…
Read More
Neformalno obrazovanje
July 25, 2018

Rezultati istraživanja fokus grupe o primjeni modela Porodične grupne konferencije

In Fondacija je u toku mjeseca maja od partnerskih organizacija zamolila prikupljanje materijala o primjerima…
Read More
Neformalno obrazovanje
June 4, 2018

Why you should consider learning foreign languages

As you are reading this article you already know at least one foreign language. The…
Read More

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.