Skip to main content

Ako želiš postati dio stvaralačko pozitivne priče koja promoviše urbanu kulturu, hrabrost, kulturnu različitost i sve to na krajnje kreativan način, onda je ovo idealna prilika za tebe.

Udruženje Most će kroz Art Bootcamp okupiti grupu mladih umjetnika iz Bosne i Hercegovine na jednom mjestu, rodnom gradu Udruženja Most i Funky Guerrille – Gradišci, gdje će provesti tri dana (od 15 do 17.03.2019.godine) u radu, eksperimentisanju, kreativnom istraživanju, učenju, druženju i stvaranju jedne nove jedinstvene priče. Funky Guerrilla će pružiti priliku odrabranim učesnicima Art Bootcamp-a da njihovi radovi postanu dio jedinstvene kolekcije našeg domaćeg brenda, a koja će kao i ranije imatu važnu poruku upućenu svima našim sugrađanima a i šire.

Na trodnevnom kampu, učesnici/ce će učestvovati na kreativnim radionicama na kojima će učiti o kreativnim, stvaralačkim tehnikama te će imati priliku da steknu ili usavrše vještine korištenja alata za rad u dizajnu kao i da steknu praktično iskustvo u kreiranju ilustracije za urbanu kolekciju.

Kreativni proces Art Bootcamp-a vodiće kreativni direktor Funky Guerrille, Saša Škorić (www.sasadesign.com).

Uslovi/kriteriji za prijavu:

  • Stariji od 18 godina
  • Poželjno (ali nije obavezno) da imaju iskustvo u grafičkom dizajnu, ilustracijama, uličnim grafitima
  • Od učesnika se očekuju da koriste vlastiti laptop tokom aktivnosti

Ukoliko želiš biti dio ove priče, pošalji nam svoj CV, motivaciono pismo koje sadrži do 400 riječi kao i portofio sa radovima najkasnije do 1. marta 2019. godine na e-mail: office@nvomost.org

Sve troškove učešća snosi Udruženje Most (putni troškovi, smještaj i hrana).

Projekat je dio regionalnog projekta Divided Past – Joint Future, koji provodi OKC Banjaluka, a finansira Evropska unija.

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.