Skip to main content

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv zloupotrebe droga, volonteri Udruženja Most su 26. juna sakupili ohrabrujuće poruke građana kako bi pružili podršku korisnicima centra Marjanovac. Kroz ovakve volonterske akcije koje se rade u saradnji sa Centrom za odvikavanje “Marjanovac” pružamo priliku građanima da se bolje upoznaju sa problemima zavisnosti kao i važnosti ranog prepoznavanja korištenja opojnih supstanci.
Volonteri su pored dijeljenja letaka u centru našeg grada bili i u posjeti centru “Marjanovac”. Kroz neformalno druženje sa korisnicima, zajedno su pripremali ručne radove (unikatni nakit od gline,  rezbarenje drveta, oslikavanje stakla) za izložbu na dan otvorenih vrata. Ovaj dan se svake godine obilježava kao posjeta korisnicima gdje posjetioci mogu učestvovati u programu koji su pripremili upravo korisnici centra.

Obilježavanjem Međunarodnog dana borbe protiv zavisnosti nadamo se da ćemo pozitivno uticati na mlade ljude, da stvaraju sebi životne ciljeve za koje će se boriti svojim znanjem i umijećem. I naravno pružiti podršku osobama koje su odlučile čvrsto zgrabiti novu priliku za bolji život.

.

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.