Skip to main content

Dugo se čekao taj “izlet” trenutak u Gnijezdu, razmišljali smo gdje bismo mogli, kako, šta da djeca vide, da se lijepo zabave, ali i nešto nauče. Razmišljali smo i odlučili smo se za Jajce. Uzbuđenju nije bilo kraja, ali dočekali smo i taj dan. Tako smo 17.07. išli u posjetu Jajcu.

Šta smo vidjeli, kako smo se proveli, teško je opisati, ali pokušaćemo da Vam približimo doživljaje… 🙂 Kako je Jajce poznato po predivnoj prirodi i naravno vodopadu, to je bila prva stanica na koju smo odlučili stati.

Dječica su uživala dok ih je voda zapljuskivala kako smo prišli dovoljno blizu vodopada. Otišli smo u posjetu muzeju AVNOJ-a, tu su se djeca upoznala sa istorijskim činjenicama o tome koliko je 2. zasjedanje AVNOJ-a, obilježilo istoriju, kao i današnje vrijeme. Te su se osjećali veoma bitnima, jer su sjedili na stolicama na kojima su sjedili članovi vijeća na zasjedanju AVNOJ-a. Najizazovnija je bila posjeta tvrđavi, jer su dječica morala da se kreću uz brdo i stepenice, ali smo i to vrlo brzo savladali i uživali u pogledu na grad Jajce sa njegovim prirodnim znamenitostima, kao i u zidinama tvrđave.

Stomačići su se već počeli oglašavati te smo brzo sišli sa tvrđave, uletili u autobus i stigli na ručak na Plivskim jezerima. Nakon ručka su djeca uživala u igri, sportskim aktivnostima, kao i trampolinama i vazdušnim loptama u prirodnom okruženju kraj Plivskih jezera. Kako svaki izlet mora završiti, tako se i ovaj izlet završio sa karaokama u autobusu i sabiranju doživljaja. Nadamo se da će ovaj izlet obilježiti i zalediti jedan predivan trenutak u djetinjstvu naših ptića.

Ovim putem se zahvaljujemo našim volonterima, bez kojih ne bismo mogli biti jednako efikasni u radu sa djecom bez njihove nesebične pomoći. Zahvaljujemo se Opštini Gradiška jer je podržala ovaj izlet, kao i našem velikom drugaru Michele Bianchi! <3

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.