Skip to main content

Kao i do sada, želimo nagraditi mlade aktiviste putovanjima i druženjima sa njihovim vršnjacima. Riječ je o putovanjima u druge gradove gdje oni prolaze edukacije u drugim udruženjima i trening centrima. Do sada smo imali priliku nagraditi volontere putovanjima po BiH, ali i u inostranstvo gdje su stekli odlična nova iskustva i znanja.

Ovog puta naša volonterka posjetila je multifunkcionalnu trening kuću za mlade “Labirint” u Tuzli. U periodu od 30.06. do 03.07.2016. godine održan je trening Power Up Seminar – Youth Workers. Budući da je vršnjački edukator i volonterka koja je prošla dosadašnje edukacije koje organizuje SHL, ovaj trening bio je odlična nadogradnja dosadašnjeg rada.

Seminar je bio posebno dizajniran za mlade ljudi koji žele unaprijediti svoje vještine kako bi uspješno gradili svoju organizaciju/grupu, njezino članstvo, te poboljšali realizaciju aktivnosti. Na seminaru su se obrađivale teme iz područja projektnog menadžmenta, pisanja projektnih prijedloga, ali i regrutacije volontera, organiziranja lokalnih aktivnosti, te različitih metoda rada s mladima.

Već nakon ovog treninga, dva volontera/ke Budi muško kluba posjetiće Nacionalni park Sutjeska gdje će biti održan ljetni kamp u saradnji sa ostalim Budi muško klubovima iz BiH.

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.