Skip to main content

Specijalni predstavnik EU u BiH, ambasador Lars-Gunnar Wigemark posjetio je Gradišku 9. marta povodom pete debate o lokalnom razvoju. Imali smo priliku da ambasadora ugostimo i u Udruženju Most gdje smo predstavili rad udruženja, našeg socijalnog preduzeća FG Grupe i brenda Funky Guerrilla.

„Jako mi je drago što smo u Gradišci imali priliku da posjetimo Udruženje ‘Most’, koje je pokrenulo vlastiti, sada već poznati bh brend, Funky Guerrilla i kao takvo predstavlja odličan primjer poduzetništa mladih“, izjavio je šef Delegacije EU u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH, dodajući da je riječ o izuzetnom primjeru dobre prakse.

FG Grupa d.o.o. osnovana je 2014. godine te dizajnira, šije i plasira Funky Guerrilla proizvode u Bosni i Hercegovini i u inostranstvu. Brend je prepoznatljiv po svojim vrhunskim duksevima, majicama i haljinama. Misija FG brenda je da konstantno ulaže u razvoj novih i inventivnih komada odjeće, te da umjetničkim izražajem bude glasnogovornik pozitivnih promjena u Bosni i Hercegovini. Dugoročni cilj ovog preduzeća je da pruži samoodrživost udruženju kako bi građani mogli da uživaju naše besplatne usluge u godinama koje dolaze.

Fotografije, izvor: EUSR/EUD

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.