Skip to main content

Kakvi su talasi u pitanju? Najprije oni kreativni, jer je novembar iznenadio svojim toplim veremenom, a samim tim je inspirativno djelovao na nas, pa smo se odlučili organizovati ciklus kreativnih radionica u koje smo uključili članove Budi muško kluba Gradiška ali i druge sugrađane, koji su bili voljni da učestvuju. Od radionica smo radili izradu lustera od špage, jer smo željeli osvježiti naš prostor i spremno ući u zimske dane. Izradili smo pet novih lustera, koji su zamijenili stare, izrađene na sličnoj radionici prije četiri godine. Nakon lustera bavili smo se slikarstvom, ali na jedan poseban način. Oslikavali smo cekere bojom za tkanine, koji se naknadno mogu koristiti kao torbe. Željeli smo da podstaknemo građane na korištenje cekera, umjesto plastičnih vrećica koje se sve masovnije proizvode a samim tim i zagađuju okolinu.

Jedna od aktivnosti Budi muško kluba Gradiška bio je i turnir u stonom tenisu, na kojem smo odmjerili snage bez obzira na uzrast i pol, a pobjednika smo nagradili specijalnom BMK majicom i slatkim poklonima. Bavljenje sportom i promocija zdravih životnih stilova jedan je od važnih zadataka BMK-ovaca, pa smo iz tog razloga realizovali i aktivnost sa Dance Step studiom, na kojoj smo održali čas pilatesa, gostujući u prelijepom ambijentu plesnog kluba.

Osim ovih aktivnosti, bili smo aktivni i na polju volonterizma. Učestvovali smo u akciji pošumljavanja u partnerstvu sa Šumskim gazdinstvom Gradiška, pri čemu su naši volonteri pošumljavali parcelu u Podgradcima. Nakon pošumljavanja obilježili smo i Međunarodni dan lica sa invaliditetom u saradnji sa Udruženjem amputiraca „UDAS“. Toga dana u centru grada podijelili smo letke i informisali građane o aktivnostima Udruženja amputiraca.

Decembar smo započeli u slavljeničkom raspoloženju, jer je Udruženje Most proglašeno za najboljeg organizatora volontiranja 2018. godine od strane Ministarstva porodice, omladine i sporta, prilikom čega nam je dodijeljena plaketa od strane ministrice Jasmine Davidović. Medjunarodni dan volontera obilježili smo i u našem udruženju, gdje smo uz prisustvo partnera iz lokalnih institucija i volontera napravili osvrt na proteklu godinu, zahvalili se svima na saradnji i nesebičnim volonterskim angažmanima.

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.