Skip to main content

Na put kreće jedna specijalna sveska!

Udruženje Most sprovodi projekat „Art of unification“ u kojem trebamo i tvoj doprinos.
Unutar ove sveske želimo prikupiti što veći broj potpisa mladih BiH umjetnika, koji svojim radovima podržavaju ideju jednakosti i jedinstva unutar naše države. Upravo na promociji takvih vrijednosti radi i čitav ovaj projekat u vidu raznih aktivnosti od kojih je jedan i „Art Bootcamp“ na kojem će 16 mladih umjetnika iz naše države dobiti priliku da se izrazi kroz ilustracije koje će postati specijalna kolekcija Funky Guerrilla brenda.
Sveska će putovati četiri mjeseca po gradovima Bosne i Hercegovine i na kraju svoga putovanja će biti izložena na završnom događaju ovog projekta na kojem će biti predstavljeni i radovi učesnika Art Bootcamp-a.
Kako bi smo osim 16 učesnika uključili što veći broj mladih ljudi, dizajnirali smo „Traveling Notebook“ i svakom stranicom pružili priliku još nekome da bude dijelom ovog projekta.
Između ovih korica voljeli bi vidjeti što veći broj ilustracija ili poruka o tome kako umjetnici vide sadašnjost a kako budućnost unutar Bosne i Hercegovine.
Želimo da se naš glas čuje, a da pri tome komuniciramo ljubav i jedinstvo.
Ukoliko želiš postati dio našeg projekta, ostavi svoj trag na listovima ove sveske!

Prijavi sa na mail: office@nvomost.org ako želiš da ti pošaljemo svesku na kućnu adresu.
Projekat je dio regionalnog projekta Divided Past – Joint Future, koji provodi OKC Banja Luka, a finansira Evropska unija.

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.