Skip to main content

Udruženje Most – Partner na projektu “Mladi kao snaga promjene u svojim lokalnim zajednicama”

Jedan od omladinskih projekata koji je u procesu realizacije u Udruženju “Most”  je projekat pod nazivom “Mladi kao snaga promjene u svojim lokalnim zajednicama”. Ovaj projekat ima za cilj da okupi mlade ljude kako bi naučili šta je to omladinski aktivizam te imali priliku da sprovedu omladinske inicijative sa budžetom u vrijednosti od 700KM.

IN Fondacija iz Banjaluke uz donatorsku podršku IOM programa BHRI i USAID su pokretači navedenog projekta, te Udruženje „Most“ kao saradnik ima za zadatak da uključi mlade sa prostora Gradiške.

Mladi iz Gradiške su do sada imali priliku da prođu kroz tri dvodnevne edukacije kako bi se postigao cilj projekta. Prve dvije edukacije su održane u septembru 2020.
 Prva edukacija se odvijala u Laktašima, sa temom omladinski aktivizam, druga edukacija je održana online preko ZOOM platforme.
Posljednja dvodnevna edukacija mladih je održana 18.10.2020.  tokom koje su mladi imali priliku da uz trenera Iliju Trninića prođu kroz proces pisanja projektnih aplikacija u kojima su izrazili svoje ideje koje žele da sprovedu u svojoj lokalnoj zajednici te tako doprinesu omladinskom aktivizmu, ali i kvalitetnijem životu u njihovom gradu.

Projekat traje do 3. mjeseca 2021. godine do kada mladi imaju zadatak da realizuju svoje male inicijative koje su napisali. Uskoro ćemo vidjeti u našem gradu rezultate učenja i rada mladih na ovom projektu.


Projekat se realizuje zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi
IOM Bosnia and Herzegovina
uz finansijsku podršku USAID Bosnia and Herzegovina

. #USAID #IOM #gradiska #prijedor #kotorvaros #celinac #prnjavor

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.