Skip to main content

Obzirom na veliku zainteresovanost djece iz Gnijezda za muziče radionice, započeli smo dvodnevnu muzičku edukaciju djece u oblasti elektronske muzike. Pozvali smo naša dva volontera koja se bave DJ-ingom i stvaranjem elektronske muzike kako bi našoj djeci održala radionicu. Djeca su imala priliku da čuju kako se muzičkim mini kontrolerima može uticati na zvuk na razne načine. Nakon što su im volonteri pokazali kako se to radi, imali su priliku da se oni sami poigraju sa zvukovima.
Veliko interesovanje su pokazali za super spravu koja u sebi krije zvukove svih instrumenata, tako da su imali priliku da osjete kako zvuči bilo koji instrument koji im je pao na um u tom trenutku. Osmijeh sa lica nisu skrivali, super je bilo gledati ptiće kako uživaju u muzici i kako rade savršene pokrete koji se uklapaju uz ritam.
Znate kako djeca reaguju kada dobiju novu igračku, ne odvajaju se od nje nekoliko dana. Tako su i naši ptići dobili nove društvene igre od kviza za oštrooke, kviza znamenitosti svijeta i super igru koja se zove Dixit kojoj je podloga igra asocijacija. Istraživanjem društvenih igara smo se bavili većinu vremena u našem Gnijezdu.
Kako se trudimo našim ptićima ispuniti želje tako smo na njihov zahtjev organizovali volontersku akciju samo za njih. Odlučili smo se da to bude volonterska akcija skupljanja lišća u našem parku. Kroz saradnju sa komunalnim društvom „Gradska čistoća“ dobili smo potrebne alatke i bacili se na posao. Našim rukicama smo uspjeli očistiti veliki dio našeg parka…! Ovim putem se zahvaljujemo našim drugarima iz Gradske čistoće…!
*Naravno instrukcije u Gnijezdu se redovno održavaju, pratimo djecu i volontere iz dana u dan kako rade i kako polako ali sigurno zajedno postižu sve bolje i bolje rezultate u školi…!

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.