Skip to main content

Lokalni volonterski servis “Most” u saradnji sa “Omladinskim komunikativnim centrom” iz Banjaluke organizovao je dvodvnevni  trening o volonterskom menadžmentu. OKC je udruženje koje ima već dosta znanja i iskustva, naročito u oblasti volonterskih programa, te smo iskoristili ovu priliku da ta znanja prenesemo i svim zainteresovanim partnerima Udruženja “Most” koji potražuju volontere.

Pridružili su nam se predstavnici “Opštine Gradiška”, “Centra Marjanovac”, “Asocijacije srednjoškolaca”, “Centra Mi smo dio vas”  kao i manji broj aktivnih volontera pri ovim udruženjima.
Ovaj dvodnevni program pružio je priliku parterima da se upoznaju sa sistemom volonterskog menadžmenta: planiranjem volonterskog programa, pripremom volontera, praćenjem realizacije volonterskog programa i pripremom, vrjednovanjem volontera i evaluacijom.

Ono što nas očekuje u narednim mjesecima je indentifikovanje problema u lokalnoj zajednici koji bi se mogli riješiti volonterskim akcijama i implementiranje dvije velike volonterske akcije u kojoj bi učestvovali svi parteri LVS-a Gradiška.  Prepoznavanje potreba zajednice i spremnost na aktivno djelovanje pomaže društvu da brže i kvalitetnije riješi nagomilane probleme i potrebe. Dosadašnje iskustvo je pokazalo da su volonteri spremni da učestvuju u unaprjeđenju lokalne zajednice i da im samo treba pružiti dovoljan broj volonterskih programa odnosno prilika za volontiranje.

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.