Skip to main content

Završen Street art kamp

U periodu od 24.-27.09.2020.godine, realizovali smo Street art kamp na temu lokalnih heroja i heroina. Ova tema je poslužila našem dizajneru, Aleksandru Saši Škoriću, kao inspiracija za sprovođenje radionice dizajna tokom ova četiri dana. Prvi dan je bio u znaku upoznavanja učesnika kao i njihovog „susreta“ sa gradiškim herojima.

Drugog dana smo započeli sa intenzivnim radom. Istraživali smo lik i djelo naših heroja, a nakon toga ih vizuelno predstavili koristeći olovku, markete i pastelne boje.

Treći dan nam je donio velika djela. Kompromis predstavlja pola posla, a našim učesnicima je to samo pomoglo da se bolje upoznaju. Radili su u paru, svako na svojoj polovini papira, svako svoga heroja. Ovog dana su započeli i svoje finalne radove u određenim umjetničkim pravcima. S nestrpljenjem su očekivali novi dan.. kroz fotografije pogledjte i zašto.

Nestrpljenju je došao kraj poslednjeg dana našeg kampa. Nakon finalizacije radova, u očima učesnika primjetan je bio jedino ponos. Na kraju, kao i svakom drugom, ostaje nada nekom skorom druženju.

Radionica psiho-socijalne drame

Tokom kampa održane su i dvije psihodramske radionice koje je vodila Irena Đumić Jurić-Marijanović, a cilj radionica je bio da učesnici/e bolje upoznaju i povežu te da istraže svoj aktivan/pasivan stav u životu, vizualiziraju svoju budućnost, te osvijeste svoje unutrašnje resurse i kapacitete za ostvarenje svojih ciljeva.

#USAID #USAIDBIH #IOMBIH

@USAID Bosnia and Herzegovina @IOM Bosnia and Herzegovina

Close Menu

office@nvomost.org

Tel/fax: +387 (0)51 816 401


Spomen park slobode, 78400 Gradiška, RS, Bosna i hercegovina

Sva prava zadržana. Udruženje Most.